Illatok a relaxációhoz és a stresszűzéshez

A The Smell Report szerint a különböző illatok képesek serkenteni a kognitív funkciókat az agyban. A kognitív memória egy nagyon személyes dolog, mely bizonyos illatok hatására is képes aktiválódni, A szag hatalmát elismerték, mint pozitív hatású aromaterápiás kezelési módszer. Legyünk akár depressziósak vagy feszültek, az aromaterápia természetes megoldásokat kínál, hogy újra kiegyensúlyozottnak érezhessük magunkat.

nyugalom

A legtöbb ember tudja, hogy mi a kedvenc illata. Ez lehet a frissen sült almás pite zamata vagy a lefőtt kávé is lehet az, ami meleg és boldog érzésekkel tölt el minket. Annak megítélésében, hogy melyik illat teszi jobbá a hangulatot, használjuk az intuíciónkat, hiszen az orrunk ezt már pontosan tudja.

Illatok a depresszió ellen

Az élénk citrusos aromájával a Bergamot olaj egy felemelő lime illatot közvetít felénk, ami rendkívül hatásos a depresszió ellensúlyozására. A muskotályzsálya földes illatáról és a tömjén fűszeres aromájáról egyaránt úgy vélik, hogy pozitív hatással van a depressziós állapotokra. Sokan ajánlják a germániumolajat is, ami kiegyensúlyozza a PMS okozta hangulatváltozásokat. A jázmin illóolaja hatékony antidepresszáns és nyugtató hatással bír. A citrusos illatok különösen azok számára hatékony, akik a meleg emlékekhez akarnak csatlakozni.

Relaxációs illatok

Talán a legszélesebb körben elismert pihentető illat a levendula. Nem tévesztendő össze a kémiai úton előállított levendula aromával, mivel a valódi levendula illóolaj megnyugtatja az idegrendszert, ellazítja a testet és jobb alvást biztosít a számunkra. A kamilla szintén ilyen hasznos a nyugodtság kiváltására, sőt a szantálfa földes illata is természetes nyugtató hatást gyakorol az idegrenedszerre. Más említésre méltó nyugtató illóolajok közé tartozik a neroli, a mandarin, a pacsuli és az ilang-ilang.

Nyugtató termékek ITT!

B-Complex Stressztabletta 60 db (Vitaking)

B-Complex Stressz tabletta 60 db (Vitaking)

B-vitaminokkal és C-vitaminnal az idegrendszer megfelelő működéséért és az egészséges energiaháztartásért.

Ár: 3210 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!