A legjobb stresszűző gyógynövények

A stressz egy előnyös válasz a szervezetünkben, biztonságban tart minket a környezeti károk ellen és figyelmeztet minket, ha veszélyben vagyunk. Ugyanakkor túlterhelés esetében vagy a stressz felhalmozása kimerüléshez vezethet és kiüríti az elme és a test raktárait. Egyes gyógynövények viszont rendkívül előnyösek lehetnek, hogy alkalmazkodjunk a stresszhez, meggyógyítsuk, kezeljük és visszaállítsuk azt.

Ezek a növények egyensúlyba hozzák az idegrendszert és fokozzák a fiziológiai megküzdési mechanizmusokat.

gyogynoveny

Gyógynövények a relaxációhoz

A levendula egészséges állapotban tartja az idegrendszert, indukálja a relaxációs folyamatokat és úgy működik, mint egy frissítő masszázs. David Hoffman, a Medical Herbalism írója szerint a levendulát nemcsak a stressz kezelésére, hanem az erőtlenség és kimerültség kezelésre is kiválóan lehet használni. Enyhíti a stressz okozta fejfájást és elősegíti az alvást.

A zab az egyik legjobb olyan gabona, ami táplálja az idegrendszert, amikor az feszültség alá kerül. A zab más pihentető gyógynövényekkel is együtt használható, hogy csökkentsük a stressz okozta fáradtságot és a depressziót.

A kamilla az egyik legszélesebb körben használt gyógynövény a világon, ami a relaxációt is elősegíti, valamint csökkenti a stresszt. A kamilla különösen előnyös a szorongás enyhítésében, mivel nemcsak az idegrendszert, hanem az emésztőrendszert is ellazítja.

Gyógynövények a lelki egyensúlyhoz

A Scutellaria lateriflora nevezetű növény az egyik legfontosabb gyógynövény, ami képes megszüntetni az ideges feszültséget, miközben felfrissíti a központi idegrendszert. Kifejezetten alkalmas a stressz okozta tünetek, a fáradtság, a gyengeség, a hisztéria, az izgatottság, a görcsök, a szorongás, az álmatlanság és a rémálmok enyhítésére.

Nyugtató gyógynövények

Az orvosi macskagyökér elsősorban a stressz és a szorongás tüneteit tünteti el, az idegességet, az álmatlanságot és a szervezetbe fellépő feszültséget oldja a szervezetben. Ez az enyhe izomrelaxáns hatékonyan kezeli a fájdalmat és az izomgörcsöt is és elősegíti a pihentető alvást. A növényvilág Teréz anyjaként tekintenek rá.

Nyugtató termékek ITT!

B-Complex Stressztabletta 60 db (Vitaking)

B-Complex Stressz tabletta 60 db (Vitaking)

B-vitaminokkal és C-vitaminnal az idegrendszer megfelelő működéséért és az egészséges energiaháztartásért.

Ár: 3210 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!